Görgei Artúrra emlékeztek

2018.01.31.

Görgei Artúr születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi koszorúzást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság a Fiumei Úti Sírkertben.

Kétszáz évvel ezelőtt született Görgei Artúr, a magyar történelem egyik legnagyszerűbb − és egyben legvitatottabb − katonai vezetője. A Fiumei úti Sírkertben található fejfájánál katonai tiszteletadás mellett emlékeztek meg dicsőségeiről. Koszorút helyezett el a Nemzeti Örökség Intézete, valamint a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság nevében Radnainé dr. Fogarasi Katalin főigazgató és dr. Boross Péter elnök, míg az egyetem nevében prof. dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és dr. Pohl Árpád ezredes, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja. 

A meghívott vendégek mellett megjelentek az egyetem és a karok vezetői, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar állománya és honvéd tisztjelöltjei, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság tagjai, illetve a Nemzeti Örökség Intézetének munkatársai.