Rendkívüli történelemórákra várjuk a középiskolásokat

2018.09.26.

Rendkívüli történelemórára várja  a középiskolásokat a Nemzeti Örökség Intézete és a Hungarofest Nonprofit Kft.az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából a Fiumei úti sírkertbe október 1. és 5. között.

Tematikus sétánkon, kis csoportokban (maximum 30 fő), a NÖRI saját, szakképzett idegenvezetői segítségével ismerkedhetnek meg a diákok a legszebb és legfontosabb történelmi ereklyékkel, például az első miniszterelnök, Batthyány Lajos mauzóleumával -, a sírkert egyik legfontosabb emlékhelyével. Az idegenvezetők nemcsak a sírok, a mauzóleumok, a kripták építészeti szépségeiről mesélnek majd, hanem azokról hazafiakról is, akik saját érdekeik elé helyezték a haza sorsát. A tanulók megállhatnak hatalmas államférfiak, egyszerű honvédek, és nagyszerűen helyt álló özvegyek sírja előtt, megismerhetik küzdelmeiket és sikereiket, erőt meríthetnek a példájukból.

A programon való részvétel 2018. október 1-5-ig, 8.00-14.00 óra között lehetséges a Nemzeti Sírkertben (1086 Budapest, VIII., Fiumei út 16.) kizárólag előzetes jelentkezés alapján.

A csoportok regisztrálása jelentkezési sorrendben történik, a sikeres regisztrációról és a részvétel pontos időpontjáról e-mail-ben visszaigazolást küldünk. Az érdeklődök 2018. szeptember 27-ig jelezhetik szándékukat a következő e-mail címen: jelentkezes@hungarofest.hu. A rendkívüli történelemórán a részvétel ingyenes.