Józsefváros hősi halottaira emlékeztek

2018.05.28.

Megemlékezést tartott a VIII. kerület május 28-án a Józsefvárosi Hősi Halottak emlékkövénél a Fiumei Úti Sírkertben, ahol az egybegyűltek a városrész azon civil és katonai áldozatai előtt hajtottak fejet, akik emlékeztek, akik életüket vesztették az elmúlt századok világégéseiben és forradalmaiban.

A kerület nevében Sántha Péterné alpolgármester helyezett el koszorút és megemlékezett a hazánkért életüket áldozó józsefvárosi lakosokról. “Emberségről példát, vitézségről formát/mindeneknek ők adnak” – idézte Balassi Bálint sorait Sántha Péterné, rámutatva, hogy az olyan korokban, mint a mostani – ahol a jogok mellett a kötelességről nemigen hallani –, érdemes tisztázni, kikről is beszélünk a Hősök Napján.

Kovács Dávid Emil, Budapest Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztorának megemlékezése után az emlékkőnél koszorút helyezett el Józsefváros önkormányzata, a Fidesz-KDNP kerületi szervezete, valamint a Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének józsefvárosi tagozata is.

A koszorúzás után a megemlékezés virágát a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, Radnainé dr. Fogarasi Katalin is elhelyezte.

A tudósítás a jozsefvaros.hu oldalán