Eltemették Andy Vajnát

2019.01.31.

A Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellájában eltemették Andy Vajnát, a világhírű magyar filmproducert, filmügyi kormánybiztost.

Délelőtt 10 óra körül már folyamatosan érkeztek a gyászolók a Fiumei úti sírkerthez, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, producer, a filmalap vezetőjének búcsúztatására.

Rengeteg ismert ember és sztár érkezett, Orbán Viktor miniszterelnök Arnold Schwarzenegger társaságában érkezett. Ott volt Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Leslie Mandoki világhírű zenész és producer, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Németh Szilárd, Schmidt Mária, Hiller István, Fodor Gábor, Herendi Gábor filmrendező, Dobó Kata, aki A miniszter félrelép című Andy Vajna-filmmel lett sztár és Kern András színész, a film egyik rendezője is. Megérkezett Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója is, valamint Shell Judit és Fenyő Iván színészek is. Vajna Tímea, Andy Vajna özvegye egy elsötétített üvegű, fekete Mercedesben érkezett a temetőbe.

A szervezők kérése az volt, hogy a szertartáson részt vevők egy szál fehér virággal, vagy szivarral vegyenek búcsút Andy Vajnától.

Előbb Rogán Antal, majd Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója mondott beszédet. Rogán Antal arról beszélt, hogy senki nem értette, honnan van annyi energiája Andy Vajnának, aki fáradhatatlan volt. Andy Vajnának köszönhető, hogy a magyar film új aranykora köszöntött ránk - mondta Rogán Antal beszédében. Szerettem, és nagyra becsültem Andyt - mondta el beszédében Arnold Schwarzenegger, aki több érdekes történetet is mesélt közös munkáikról.

Schwarzenegger beszéde után Andy Vajna földi maradványait katonai tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra.

origo.hu